Вітелло Тоннато (телятина з соусом Тунець-Капер)

інгредієнти

для 4 порцій:
Для м'яса:
600 г телячої вирізки або окороку
1 стебло селери
1 середня цибулина
1 морква
1 склянка сухого білого вина
сіль за смаком
Для соусу:
1 240г банка тунця Rio Mare в оливковій олії
2 жовтки
4 філе анчоусів, що консервовані в олії
1 ст. ложка каперсів

Stampa Ricetta

ПОДІЛИТИСЯ РЕЦЕПТОМ

Покажіть його друзям

використовуваний продукт

Тунець в оливковій олії

Більше

Приготування

    1. Доведіть до кипіння 2 літри води, додайте добре очищені овочі, нарізані великими шматочками, вино і м'ясо і приправте сіллю; варіть близько 1 1/2 годин і дайте охолонути в бульйоні.

    2. Помістіть жовтки, дрібку солі,перцю і кілька крапель лимонного соку в миску або кухонний комбайн і змішайте всі інгредієнти разом, спочатку повільно, а потім більш жваво, повільно додаючи оливкову олію. Коли сооус почне емульгувати, додайте лимонний сік, трохи за раз. Якщо майонез почне «згортатися», помістіть яєчний жовток в чисту миску, енергійно збийте і поступово починайте додавати до майонезу, трохи за раз. Якщо ви обмежені у часі, можна використовувати 250г готового майонезу. Коли майонез буде готовий, додайте тунець, анчоуси і каперси,та змішайте інгредієнти протягом однієї хвилини, щоб отримати гладкий, вершковий соус.

    3. При бажанні зробити соус з тунця більш однорідним, можна додати кілька ложок холодного бульйону, в якому готували м'ясо. Ви також можете зробити його легшим, додавши кілька шматочків приготованих овочів, які використовуються для ароматизації бульйону; у цьому випадку вам, очевидно, потрібно буде повторно змішати всі інгредієнти.

    4. Злийте бульйон та тонко наріжте холодне м’ясо і розташовуйте скибочки натарілці. Щедро змастіть соусом та дайте настоятися не менше години в холодильнику перед подачею до столу.

Найбільш натискані рецепти